Bila Liba Logo







Bila Liba

Bila Liba

Bila Liba

Hirlevel Feliratkozas
Receptek

Szilveszteri libasült egyszerűen, avagy aki Újévben libát eszik, megtollasodik!

Elkészítési idő: kb 4 óra (annyi óra, ahány kg a liba)

Hozzávalók:

 • 1 db 4 kg konyhakész liba
 •
 • bors
 • majoránna
 • kevés víz
 • 6-8 gerezd fokhagyma
 • 1 alma
 • 1 vöröshagyma

A konyhakész libát előkészítjük a sütéshez: sóval, borssal és majoránnával bedörzsöljük a teste kívül és belül. Fokhagymát tettem a húsra és mellé is. A belsejébe egy hámozott almát és egy vöröshagymát tettem (1-4 képek). Kicsi vizet öntöttem a sütőtálba, és fedő (alufólia ) alatt a közepesen meleg sütőben 1 óra hosszat sütöttem.

1 óra elteltével megnéztem a libát (5.fotó), ellenőriztem a sütőtálban lévő víz mennyiségét (csak néhány ujjnyi legyen alatt), és fedő nélkül még 3 óráig sütöttem.

Az utolsó fél órában (7-9. kép) többször locsoltam a saját zsírjával, és szép pirosra sütöttem.

Ezt a libasültet vittük magunkkal a szilveszteri bulira. A háziasszonnyal, Zsuzsival felszeleteltük a sültet, majd tálaltunk. Másnapra csak egy reggelire való maradt, de sikerült azt is eltüntetni, mindent megettünkJ.

Aki az Új Évben libát eszik, megtollasodik! Úgy legyen!

További képeket a galériánkban találhat!

Magyar libát a Magyar asztalokra!