Bila Liba LogoBila Liba

Bila Liba

Bila Liba

Hirlevel Feliratkozas
Naposliba

Fontos Ön számára, hogy egészséges és finom, ízletes húst tegyen a Családja és a Barátai asztalára? Szeretné tudni, hogy a hús az asztalára hogyan és honnan kerül oda? Mivel etették, hogyan, milyen körülmények között tartották a jószágot, amelyet a Családjának szán?

Sok vásárlónk megerősített minket abban, hogy nem ördöngösség a családunk ünnepi, Márton napi vagy karácsonyi libasültjéhez való libát a saját baromfiudvarunkban felnevelni!

Libát nevelni könnyebb, mint gondolná! A libatartás lehet olyan egyszerű, mint a csirkéket felnevelni az Ön baromfiudvarában! Ehhez nyújt segítséget a 10 pontból álló tanulmányunk, amely a naposliba felnevelésétől kezdve hívja fel a figyelmét a legfontosabb és a legalapvetőbb dolgokra! A tanulmányt minden kedves Olvasónk megkapja, amennyiben feliratkozik Hírlevelünkre, és megadja az e-mail címét!

Eddig több, mint 100 000 db libát neveltünk fel közel 20 év alatt. 2002 óta közel 500 000 db naposliba származott a mi szülőpárjainktól!

Szívesen segítünk Önnek is, ha úgy érzi, tanácsra van szüksége a libatartással kapcsolatban!

Kolos fehér húshasznú naposlibáink könnyen nevelhetőek, a gondos tenyésztési programunknak köszönhetően már a tojásrakás pillanatától biztosítjuk a naposlibáink egészségét, magas szintű vitalitását, és életrevalóságát, ellenállóságát. Libáink nagy növekedési eréllyel rendelkeznek, jó a takarmány értékesítő képességük. Ezt az adottságot célszerű a takarmányozással kihasználni.

10 hetes korukra a tojók elérhetik a 4,7 kg-os súlyt, a gúnarak pedig az 5 kg-ot. Takarmányértékesítésük kiváló, átlagosan 2,6-2,8 kg takarmány felhasználásával érik el az 1 kg-os élősúly gyarapodást.

Az Önök visszajelzései alapján 4-5 hónapos korra az állományok elérték a 6 kg-os átlagsúlyt, kisebb részük ezt a súlyhatárt is meghaladta!

Az Ön választása alapján ha a vágás előtti hetekben túlnyomó részben zabbal eteti a libáit, akkor zabos libát (világosabb hús, kevesebb zsírtartalom) állíthat elő, vagy ha inkább kukoricát ad libáinak, akkor sötétebb húsú, erőteljesebb zamatú, zsírosabb libát vághat.

További képeket a galériánkban találhat!

Magyar libát a Magyar asztalokra!